Áhkká
stöttar Kungsleden

"Kungsleden har varit tillgänglig att vandra på i över 100 år, och har vi stugor i fint skick kan vi fortsätta välkomna fler till världens vackraste vandringsled även i framtiden."

Magnus Ling, generalsekreterare och vd på STF

www.svenskaturistforeningen.se
Stötta Kungsleden: I samarbete med STF.

Tillsammans med Sveriges Turistförening värnar vi om vårt unika arv och vår miljö genom att ge något tillbaka. Som företagsfadder till insamlingsprojektet "Stötta Kungsleden" går en del av vår omsättning direkt till berget, fjället, vattnet och stigarna längs Kungsleden i norr - i samarbete med STF.

Kungsleden - Ett naturligt arv att förvalta

Kungsleden startades av Svenska Turistföreningen (STF) vid sekelskiftet 1900. Vandringsleden går genom fjällen i Lappland och sträcker sig ca 425 km mellan Abisko i norr och Hemavan i söder.


Kungsleden har varit tillgängligt att vandra på i över 100 år och är idag en av de viktigaste symbolerna för vår allemantsrätt. Men stugorna längs leden åldras och behöver löpande underhåll. Det är all från tak och inredning, men även rastplatser, gångbroar och bäckar längs vägen. TIllsammans bidrar vi till att fler kan besöka fjällvärlden, även i framtiden.